ZIBAMOHENNI1985 ZIBAMOHENNI1985 .

ZIBAMOHENNI1985

ويژگي هاي يك داستان كودكانه براي خواب كودك

ويژگي هاي يك داستان كودكانه براي خواب كودك

در اين مقاله ما مي خواهيم به ويژگي هاي بارز يك داستان كودكانه براي خواب بپردازيم. آيا مي دانستيد كه قصه گويي نيز يك هنر است و خيلي از پدر و مادرها و معلمان از اين هنر گرانبها غفلت مي كنند، زيرا فكر مي‌كنند كه قصه‌گويي كار پيش پا افتاده و بي ارزشي است اما نميدانند كه همين قصه گويي به اضافه بر فايده ها و ارزش هاي تربيتي خيلي زياد به معلمان كمك مي كند كه فرهنگ جامعه ايراني را به آيندگان نيز منتقل كنند.

اما بايد به هنر قصه گويي بپردازيم آيا ميدانيد يك قصه گوي خوب چه خصوصياتي دارد؟ قصه گوي خوب نبايد تمام اتفاقات را با عبارات صريح و واضح مطرح كند بهتر است كه فقط اشاره اي گذرا به آن بكند تا كودك را ترغيب به فكر كردن بكند و تخيل او را به فعاليت وادار كند و به كودك فرصتي براي فكر كردن بدهد با اين كار متوجه مي‌شويد كه چقدر قصه گفتن براي كودك نشاط آور خواهد بود والدين به هيچ وجه نبايد قصه گفتن را مانند يك رفتار ساده بدانند.

اين هنر نياز به تمرين و تكرار دارد بايد با صبر و حوصله براي فرزندتان قصه بگوييد. قصه گو بهتر است قبل از اينكه داستان را براي كودك خود بخواند تمام داستان را از قبل خوانده و مرور كرده باشد. كودك به قصه توجه مي‌كند و معني مفهوم و نتيجه آن را به ذهنش مي سپارد و قصه را تجزيه و تحليل مي كند پس بايد در انتخاب داستان وسواس به خرج دهيد.

آيا ميدانيد ويژگي هاي يك داستان كودكانه براي خواب چيست؟

1- در هر داستاني يك ماجرايي اتفاق مي افتد كه بعضي از نقاط آن مجهول است و مي توانند حس كنجكاوي كودكان را فعال كند يك داستان خوب براي خواب بايد حتماً نقاط مجهول داشته باشد.

۲- پيوستگي داستان كودكانه براي خواب بسيار مهم است اين كار باعث مي شود كه كودك سرگرم شود و ذهن او نيز منظم شود پس قصه را به صورت پشت سر هم و پيوسته براي كودكتان بخوانيد.

۳-كودك با كمك قوه تخيل خود، خودش را جايگزين كاراكتر اصلي داستان كودكانه مي كند و بعد از اين قضيه كودك بسيار شادمان مي شود و از شنيدن قصه لذت مي برد.

۴- با خواندن داستان كودكانه خواب و بازگو كردن آن قدرت تكلم كودك افزايش مي يابد و دايره لغات او نيز افزايش مي‌يابد حتي با گوش دادن به داستان كودكانه براي خواب صوتي نيز قوه شنيداري او را تقويت مي كند.

۵-با گوش دادن به داستان هاي كودكانه براي خواب كودك با مشكلات و مسائل زندگي تا حدي آشنايي پيدا مي كند و مهارت اجتماعي بيشتري كسب مي كند.

هميشه فاصله‌اي بين قدرت خواندن و شنيدن تا قدرت درك كردن وجود دارد با قصه اين فاصله از بين مي رود.

كودكاني كه در دوره پيش دبستاني ، داستانهاي كودكانه براي خواب گوش داده‌اند و صداها و كلمات و معني انها را ياد گرفته اند در دوره دبستان در مدرسه با برخورد كردن با كلمات به صورت نوشتاري، آن كلمات و معني آن ها را سريعتر ياد مي گيرند چون با شكل شنيداري آن از قبل آشنا بودند

 

نقش كودكان دبستاني در فرايند قصه گويي

در برنامه هاي قصه گويي مخاطبان مي توانند در قصه اعتراض كنند و يا دخالت انجام دهند و قصه گو را به خودشون نزديك تر ببينند و به خودشان اين اجازه را مي دهند كه وسط صحبت قصه گو صحبت كنند، و اگر سوالي با شنيدن اين قصه به ذهنشان رسيد را مطرح كنند، يا اگر سوالي دارند بپرسند چون ممكن است كه در طي داستان جايي را متوجه نشوند.

عموما بچه ها قصه هاي تكراري را دوست دارند حرف‌هاي كه برايشان جذاب باشد را دوست دارند بارها و بارها گوش كنند و اما اين كار واقعاً عالي است. دوباره تكرار كردن قصه هايي كه بچه ها دوست دارند مهمترين تمرين در بالا بردن قدرت بيان و تكلم بچه‌ها است كودكان حتماً از شنيدن داستان كودكانه براي خواب لذت مي برند زيرا با يك دنيا ناشناخته و عجيب و غريب آشنا مي شوند.

 

دنياي قصه ها دنيايي مخصوص كودك شما

با شنيدن اين داستان در دنياي داستان بازي مي كند. با قصه مي خوابد، بيدار مي شود و زندگي مي كند.

حتي بچه هاي بيش فعال و بازيگوش نيز با شنيدن قصه به مرور زمان آرام تر خواهد شد. قصه ها مسائل آموزنده را ياد ميگيرند و عبرت مي گيرند حتي زماني كه خوابيده اند ممكن است خواب قصه ها را ببينند با يادگيري فن قصه خواني تمام خصوصيات اخلاقي و انساني را مي‌توانيد در كودكتان رشد دهيد چقدر خوب است كه در خانه و مدرسه براي پرورش بهتر و حتي آموزش بهتر درس ها به قصه خواني توجه بيشتري شود و آموزش قصه گويي به معلمان در برنامه كاري آموزش پرورش قرار بگيرد در حال حاضر اگر در حال خواندن اين نوشته هستيد پس حتماً به عنوان يك معلم و يا والدين شما آينده بهتري را براي فرزند خود مي خواهيد پس بايد كتاب عالي اي را براي كودك تان انتخاب كنيد انتخاب كتاب براي كودكان دبستاني بسيار مسئله‌اي مهم و نياز به تحقيق دارد براي اين كار بايد روحيات كودك خود را بشناسيد ما در سايت وولك تلاش كرديم كه انواع و اقسام كتاب هاي گوناگون را جمع آوري كنيم و در اختيار شما والدين گرامي قرار دهيم

 

گاهي اوقات والدين از استرس و اضطراب كودكان خود صحبت مي كنند قصه درماني تاثير شگرفي در كاهش اضطراب و بهبود عادات خواب كودكان مي شود در يك تحقيق تاثير قصه درماني در كودكان مبتلا به سرطان كه تحت شيمي درماني بودند كودكان ۷ تا ۱۰ ساله مبتلا به سرطان در سال ۱۳۹۴ در مركز طبي كودكان مورد آزمايش قرار گرفتند براي هر گروه ۱۲ نفر انتخاب شد بعد از مدتي با مقايسه عادات خواب مشخص شد كه متغيرهاي اضطراب به صورت چشمگيري پايين آمده، قصه درماني بسيار موثر بوده پس روانشناسان توصيه ميكنند در كنار هر درماني از درمان اثر بخش روان درماني استفاده كنند. به خصوص در كودكان بيمار مثلاً كودكاني كه در برابر خوابيدن مقاومت مي كنند، يا بيداري شبانه دارند، يا اختلالات تنفسي هنگام خواب دارند و طول مدت زمان خواب و نامناسب دارند هنگام خواب خرخر مي كنند و يا راه مي روند و يا كابوس هاي شبانه دارند و يا بيماري هاي جسمي دارند كه خواب آنها را مختل مي كند . قصه‌گويي به آرام كردن كودك كمك مي كند حتي اگر مشكل جسمي داشته باشد و تحت درمان باشد.

 

محققان ازمايشي را كه براي اثبات تاثير داستان كودكانه براي خواب كودكان روي كودكان انجام دادند.

روي كودكان پناهنده كه از پيامد رواني و اجتماعي جنگ آسيب ديده بودند و از اين فنون قصه براي مشاوره با سازمان ها و ارگان ها نيز استفاده كردند و مشخص شد كه داستان كودكانه براي خواب كاهش بسيار زيادي بر روي نااميدي هاي بيماران روان پريش دارد.

داستان هاي بسياري را مورد آزمايش قرار دادند ولي داستان هاي آموزشي قوي ترين اثر را داشتند حتي بر روي نوجوانان مبتلا به اوتيسم نيز قصه درماني موجب رشد رواني و اجتماعي آنها شد روي كودكاني كه مشكلات گفتاري داشتند نيز به‌طور شگرفي ارتباط كلامي آنها را افزايش داد و باعث تحريك احساسات مثبت در آنها شد حتي در تهران نيز قصه درماني كاهش شگرفي بر اضطراب كودكان عقب مانده ذهني داشته است.

براي شنيدن قصه صوتي كودكانه  اينجا كليك كنيد

 

 

قصه كودكانه

قصه هاي كودكانه

قصه ي كودكانه

قصه كودك

داستان كودك

داستانهاي كودكانه


برچسب: ،
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۲۷ بهمن ۱۳۹۸ساعت: ۱۲:۳۳:۴۸ توسط:ZIBAMOHENNI موضوع:

{COMMENTS}
ارسال نظر
نام :
ایمیل :
سایت :
آواتار :
پیام :
خصوصی :
کد امنیتی :