ZIBAMOHENNI1985 ZIBAMOHENNI1985 .

ZIBAMOHENNI1985

چگونه چند كامپيوتر را با مودم adsl شبكه كنيم

تعمير مودم

شبكه ي كامپيوتري يك شبكه ي ارتباطي است كه براي شما امكان تبادل اطلاعات را بين چند كامپيوتر فراهم ميكند. ارتباط بين كامپيوترها از دو طريق بيسيم (wireless) و با كابل (LAN) انجام ميشود و معروف ترين شبكه ي ارتباطي موجود در دنيا اينترنت است!

شبكه كردن چند كامپيوتر ميتواند اهداف متفاوتي داشته باشد، براي مثال ميخواهيد در محيط كار يا منزل بين كامپيوتر يا لپ تاپهاي موجود تبادل اطلاعات كنيد، اينترنت را به اشتراك بگذاريد و يا بازيهاي شبكه اي انجام دهيد.

به طور كلي روشهاي متفاوتي براي شبكه كردن چند سيستم وجود دارد كه عبارتند از:

  • شبكه كابلي (LAN)
  • شبكه بي سيم (Wireless)
    • با استفاده از روتر يا اكسس پوينت (با استفاده از مودم وايرلس)
    • بدون در اختيار داشتن مودم وايرلس

در اين مطلب قصد داريم نحوه ي شبكه كردن با استفاده از مودم وايرلس را توضيح دهيم و در قسمتهاي بعدي، روشهاي ديگر را مورد بررسي قرار خواهيم داد

استفاده از مودم وايرلس براي شبكه كردن چند كامپيوتر

براي ايجاد شبكه با استفاده از مودم وايرلس بايد مراحل زير را طي كنيد:

1 در گام نخست بايد مودم را روشن كرده و با دستگاه خود به مودم متصل شويد. براي اتصال به مودم وايرلس، ابتدا بر روي آيكن “Network” در نوار ابزار ويندوز كليك كنيد تا ليستي از شبكه هاي در دسترس براي شما نمايش داده شوند و از ليست موجود نام مودم خود را پيدا كنيد و بر روي گزينه ي Connect كليك كنيد.

connect-wireless-modem

در صورتي كه اتصال به درستي انجام شود و شما به مودم كانكت شده باشيد، آيكن شبكه، بايد مثل تصوير زير به رنگ سفيد ديده شود.

connected

اتصال موفق

2 گام بعدي انجام تنظيمات Work Group در ويندوز است. براي اينكه بتوانيد چند كامپيوتر را با هم شبكه كنيد بايد ورك گروپ هاي يكساني داشته باشند. البته تنظيمات پيشفرض Work Group در تمام ويندوزها يكسان است و نيازي به تغيير ندارد ولي با اينحال براي اطمينان ميتوانيد تنظيمات زير را در تمام كامپيوترهايي كه قرار است با هم شبكه شوند اعمال كنيد:

A در منوي Start عبارت Run را وارد كنيد و كليد Enter را فشار دهيد. مشاهده ميكنيد كه پنجره اي براي شما گشوده ميشود.

B عبارت Control Sysdm.cpl را در پنجره ي Run وارد كنيد و سپس بر روي دكمه ي Ok كليك كنيد.

run-pop-up

* علاوه بر مسير فوق، ميتوانيد بر روي آيكن Computer كليك راست (همان My Computer در ويندوز Xp) كرده و گزينه ي Properties را انتخاب كنيد. در ويندوز ۷، بر خلاف ويندوز Xp با كليك راست بر روي Computer به يك صفحه هدايت ميشويد ولي در ويندوز Xp يك پنجره براي شما گشوده ميشود. در صورتي كه ويندوز ۷ استفاده ميكنيد، در صفحه ي باز شده بر روي گزينه ي Change Setting كليك كنيد و يا از روش قبلي (تايپ عبارت گفته شده در پنجره ي Run) استفاده كنيد.

C با انجام مرحله ي B يك پنجره براي شما گشوده ميشود، در اين پنجره ابتدا تب Computer Name را انتخاب كنيد. در اين تب گزينه اي با نام Change وجود دارد. بر روي اين گزينه كليك كنيد. تا پنجره ي ديگري براي شما باز شود. در اين قسمت ميتوانيد نام work group ويندوز را مشاهده كنيد و چنانچه نياز به تغيير دارد آنرا اعمال كنيد.

workgroup

در صورتي كه تغييري در اين نام وارد كرده ايد، براي اعمال تغييرات نياز داريد تا سيستم را ريستارت كنيد.

3 گام بعدي تنظيمات فايروال (FireWall) است. براي اينكه بتوانيد در شبكه ي خود به تبادل اطلاعات بپردازيد بايد ابتدا پورتهايي را به فايروال اضافه كنيد ولي از آنجا كه اين امر براي كاربران تازه كار و يا نا آشنا دشوار است، ميتوانيد با غيرفعال كردن موقتي فايروال به مقصود خود برسيد.

اين كار بايد در تمام سيستمهاي تحت شبكه انجام شود و چنانچه از آنتي ويروسي استفاده ميكنيد كه داراي فايروال است، بايد آنرا غيرفعال كنيد. دقت داشته باشيد كه بعد از اتمام كار (پس از قطع شبكه) حتما آنتي ويروس خود را فعال كنيد.

A خاموش كردن فايروال در ويندوز Xp

براي اين منظور به كنترل پنل رفته و بر روي گزينه ي Windows Firewall كليك كنيد. در پنجره ي باز شده، گزينه ي Off را انتخاب كنيد و بر روي دكمه ي OK كليك كنيد.

B خاموش كردن فايروال در ويندوز ۷

در منوي Start عبارت Firewall را تايپ كنيد و از ليست موجود گزينه ي Windows Firewall را انتخاب كنيد. (دقت كنيد كه گزينه ي Windows Firewall with Advanced Security را انتخاب نكنيد).

windows-firewall

با كليك بر روي گزينه ي فوق، وارد صفحه ي تنظيمات فايروال خواهيد شد. در منوي سمت چپ بر روي گزينه ي Turn Windows Firewall On or Off كليك كنيد. اين كار نيازمند تاييد سطح كاربري است. اگر پنجره ي هشداري براي شما باز شد بر روي Ok كليك كنيد. در نهايت در صفحه ي باز شده گزينه ي Turn Off Windows Firewall را انتخاب نماييد.

turn-off-windows-firewall

و بر روي دكمه OK كليك كنيد.

* حتما بعد از اتمام كارتان با شبكه، تنظيمات فايروال را به حالت سابق بازگردانيد.

حال تمام مراحل انجام شده است و شما شبكه ي خود را با استفاده از يك مودم وايرلس راه اندازي كرده ايد. براي انجام بازي هاي شبكه اي كافي است در منوي بازي به قسمت Multiplayer يا بازي شبكه اي برويد و از بازي با دوستانتان لذت ببريد. (توجه كنيد كه بعضي از بازيها تنها قابليت انجام بازي چند نفره تحت شبكه ي اينترنتي را دارند و در شبكه ي خانگي يا محلي اجرا نخواهند شد.)

 


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۲۰ مهر ۱۳۹۸ساعت: ۰۱:۵۷:۱۸ توسط:ZIBAMOHENNI موضوع:

بررسي شيوه هاي كهن و نوين قصه گويي

قصه چيست ؟
    عنوان « قصه » در ذهن آدمي تداعي كننده ي ماجراهايي است كه در دوران كودكي از بزرگتر هاي خود شنيده است و هنوز هم سايه روشني از آن ها را در ذهن دارد .با اين اوصاف قصه به ظاهر اصطلاح ساده اي است كه به نظر مي رسد پيچيدگي چنداني هم نداشته باشد.
قصه قالبي است ادبي كه نويسنده به وسيله آن حرف و پيام خود را به صورت ماجراها و حادثه هايي كه به طور منطقي به دنبال هم مي آيند، به مخاطبش عرضه مي كند(رحماندوست ،1372: 26)
همچنين در تعريف قصه آورده اند :
  « قصه بيان واقعي وقايعي است غالباً خيالي كه در آن ها معمولاً تاكيد بر حوادث  خارق العاده بيشتر از تحول و تكوين آدم ها و شخصيت هاست .» (رزمجو،1370 :163)
 ضعف رابطه ي علت و معلولي از ويژگي هاي قصه است . حوادثي كه در قصه روي  مي دهد ، بيشتر حاصل اتفاق و پيشامد است اگر چه با ذهن استدلال گراي آدمي چندان سازگار نيست اما آدمي در فضاي قصه آن ها را مي پذيرد.
كلي گرايي از ويژگي هاي ديگر قصه است و به معناي توجه كمتر به جزئيات حوادث و احوال است .در قصه بيشتر نتيجه ي امر مورد نظر است و اينكه در جزئيات چه روي مي دهد ، مورد توجه  نيست.
   حوادث خارق العاده در قصه چنان به سادگي روي مي دهد كه با وجود باور پذيري آن در محيط قصه ، تصور وقوع آن در خارج محيط قصه ، غير ممكن است .
معمولا در قصه ، زمان و مكان جايي ندارد و علت آن هم اين است كه براي خواننده دانستن اين كه اين قصه در كجا روي مي دهد و مربوط به چه زماني است ، اهميت چنداني ندارد .
چرايي وجود قصه
     قصه از چه زماني به وجود آمد ؟ جواب اين سؤال دشوار است ؛ به يقين هيچ كس دقيقا نمي داند كه از چه زماني قصه به وجود آمده است . اما شكي در اين نيست كه پس از آن كه انسان هاي نخستين بر زبان و عناصر مربوط به آن مسلط شدند ، قصه جزو نخستين تراوشات فكري آنان بوده است :
   « اگر افسانه و داستان، قديمي ترين اثر و كهن ترين تراوش دستگاه ذهني بشر نباشد ، باري جزو كهن ترين آثاري است كه از انديشه و تخيل بشر بر جاي مانده است مسلماً پيش از آن كه بشر وارد دوران تاريخي شود و روايت هاي مهم زندگاني خويش را به ياري نقوش و علايم قابل رويت برجاي گذارد ، به مدتي دراز افسانه ها را در نهان خانه ي ضمير و مخزن حافظه ي خويش نگاه مي داشت و دهان به دهان  سينه به سينه به اخلاف خويش مي سپرد .» ( محجوب، 1382 : 121)
  خداوند كه خود برترين قصه گوست در كتب آسماني براي ارتباط و هدايت انسان، زبان قصه را انتخاب كرده است و از اين رو قرآن  نيز مملو از قصه ها و سرگذشت هاي پندآموز است:
                 لقد كان في قصصهم عبره لاولي الالباب(سوره يوسف، آيه 111)
                  در قصه ها و سرگذشت هاي آنها پند و عبرتي است براي خردمندان
  برخي محققان قصه را مرتبط با فطرت آدمي دانسته اند و براي آن دليل نيز ارائه كرده اند . در بيان دلايل فطري بودن علاقمندي به قصه گفته اند كه اولاً علاقه به قصه ، هيچگاه در حيوان مشاهده نمي شود ثانياً علاقمندي به قصّه فراتر از مرزهاي جغرافياي و سياسي است و نمي توان گفت كه فلان ملّت به قصّه علاقمند است و فلان ملّت از قصه بيزار است ( حجواني، 1371: 61). وجود قصه هاي بي شمار در ادبيات عاميانه ملل مختلف در طول تاريخ بيش از پيش بر اين امر صحه ميگذارد.دليل ديگري كه براي اين امر مي توان ارايه كرد اين است كه طفل از همان اوان سخن گفتن و بدون هيچ گونه آموزش به شنيدن قصه علاقمند است .
      قصه انعكاسي از واقعيت است انعكاسي كه بر خلاف عالم واقعيت ، آدمي خود آفريننده ي آن است و قضا و قدر را در آن راهي نيست و انسان خيال پرداز مي تواند حوادث را به نام و كام خود دچار دگرگوني كند و سرمست از اين باشد كه اگر در عالم واقعيت بسته ي تقدير است ، در عالم داستان خود تقديري است كه حوادث را چون مهره ي شطرنج جابجا مي كند و همين حس اقتدار باعث مي شود كه از خلق چنين دست ساخته اي به خود ببالد .
   و اين چنين است كه امروزه در عصر ديجيتال و پيشرفت ،قصه، نمود هاي ديگري به خود گرفته است و در سينما ، تلويزيون و منابع نوشتاري ، بخش عمده اي از ادبيات مدرن به داستان اختصاص يافته است و انسان عقل گراي امروز در عين حال كه در باطن خود به خيالي بودن قصه آگاه است ، نمي خواهد لذت غوطه ور شدن در خيال را از خود دريغ كند .
اگرچه شايد به ظاهر و در نگاهي سطحي كودكان را تنها علاقمندان قصه دانست و ليكن بايد دانست كه مخاطبان قصه، طبقه يا قشر خاصي نيستند. كودكان و پيران،زنان و مردان،از هر طبقه شغلي و در هر سطح تحصيلات و فرهنگ، از پرمشغله ترين افراد تا بيكارترين آنها، همه و همه به قصه علاقمندند.
اگرچه در عصر حاضر با وجود رونق بازار تلويزيون، راديو و تلويزيون، خواندن قصه از روي متن كتاب ممكن است تا حدي به حاشيه رانده شده باشد ولي بايد دانست كه باز همان قصه پايه و اساس همگي آن رسانه هاست .
پرداختن به اين مسئله جزو مسايل نسبتاً جديد ادبيات محسوب مي شود ، زيرا امروزه هدف از هر امري، مهم ترين امر مرتبط با آن محسوب مي شود . با نگاهي دقيق به قصّه مي توان چنين فرض كرد كه خالقان اين قصص ، اهداف مختلفي را از طريق آن ها دنبال مي كردند ؛ هرچند سرگرم ساختن مستمع ، فصل مشترك تمامي قصه پردازان بوده است ، اما غير از اين اهداف ديگري نيز برتلاش آن ها مترتّب بوده است . هرگاه زبان حقيقت، در مستمع كارساز نبوده و حتي به كارگيري آن خطر جاني به همراه داشته است ، زبان مجازي قصه ،گره گشا به نظر مي رسيد و نه تنها باعث هلاك او نمي شد بلكه در نزد حاكم قصه شنو ، ترفيع مقام را نيز به دنبال داشت .گاهي نيز همين قصه گويي جان شهرزاد ها و بختيارها و... را نجات داده است .
بطور كلي مي توان براي قصه ، كاركردهاي زير را در نظر گرفت :
1- سرگرمي
    از زمان پيدايش داستان هاي نخستين تا به امروز ، آدمي به سبب جذابيتي كه در قصه سراغ داشته است ، به آن روي آورده است . زمان شنيدن قصه ، او فارغ از همه چيز ، براي مدتي هرچند كوتاه در افكار خود غرق مي شود و مشكلات ودشواري جهان پيراموني را به فراموشي مي سپارد .
   بسيار ساده انگارانه خواهد بود كه نقش قصّه را فقط سرگرمي بدانيم .اگرچه سرگرمي جزو نخستين اهداف قصه است ،اما حقيقت آن است كه در وراي اين ظاهر جذاب و سرگرم كننده ، مي شود كه انبوهي از تعاليم اخلاقي و پيام نهفته باشد و همين است كه مولانا در زمان خود بين ظاهر قصه و پيام آن تفاوت قايل شده است :

برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۲۰ مهر ۱۳۹۸ساعت: ۰۱:۵۰:۰۸ توسط:ZIBAMOHENNI موضوع:

طرح هايي براي قصه گويي خلاق

هدف هاي‌كلي: تقويت قدرت جستجوگري، تغيير زاويه ي ديد، و مشاركت آن ها در بازآفريني قصه ها و به واسطه ي آن ايجاد تعامل بين قصه گو و مخاطب، ايجاد فضاهاي خيالي متعدد براي مخاطبان كه در آن آزادي عمل زيادي براي مواجهه با آنچه خود در خلق آن دست داشته اند وجود دارد.

مقدمه

قصه هاي خوب معمولاٌ از ساختاري قوي برخوردارند. ساختار عمومي قصه ها معمولاٌ شامل سه بخشِ زمينه چيني، بدنه ي اصلي قصه و پايان بندي است. اين ساختار در مجموع چارچوبي براي سير منطقي سلسله وقايع و رويدادهاي يك قصه فراهم مي كند. قصه ي خوب از ساختاري انعطاف پذير برخوردار است و چنانچه قصه گو بخواهد خلاقيتي براي بيان قصه ي انتخابي خود به خرج دهد مي تواند از اين ويژگي بهره بگيرد. داستان كودكانه گو مي تواند با ارائه  ي شيوه اي خلاقانه در بيان قصه، فرصتي براي مخاطبان با مشاركت دادن آن ها فراهم آورد تا آن ها بتوانند با تغييراتي كه به ميلِ خود اايجاد مي كنند، به كشف فضاهاي تازه دست يافته و به صورت غير مستقيم با ساختار روايي يك قصه و نقش عناصر تشكيل دهنده ي آن آشنا مي شوند وبا كنار هم قرار دادن سلسله اتفاقات و خلق حوادث قصه عواقب آن را پيش بيني كرده و همه ي جوانب را مي سنجند.

به عنوان مثال درطرح هاي ذيل قصه گو بخش مهمي از قصه را به گونه اي براي مخاطب تعريف مي كند كه ساختار قصه در ذهن مخاطب نقش ببندد، سپس ادامه ي قصه را در جاي حساسي قطع مي كند و آن را به مخاطب واگذار مي كند. يا اين كه پس از تعريف قصه از مخاطب مي خواهد بخش هايي از قصه را تغيير دهد. مخاطب نيز به كمك ساختاري كه درذهنش نقش بسته است، به اين كار مبادرت مي ورزد. اين كار باعث ايجاد تعامل بين قصه گو و مخاطب اش شده و هدف هاي طرح را تعقيب نموده و به اجرا در مي آورد.

طرح ۱: قصه‌اي با چند پايان

اهداف: تقويت قوه ي تخيل وتفكرِ مخاطب، تغيير نگرش مخاطبان درباره ي پايان بندي هاي قطعي و تقويت روحيه ي ايجاد تغيير و نسبي نگري، امكان تجربه ي فضاهاي جديد به واسطه ي ايجاد تغييرات، ابتدا قصه گو با ارايه ي زمينه چيني مناسب، با توجه به ظرفيت قصه و شرايط مخاطبان، قصه را براي آن ها تعريف كرده و درحالي كه قصه رو به پايان است، در نقطه اي حساس قصه را قطع مي نمايد. سپس بچه ها را به چند گروه تقسيم نموده و به گروه اول و دوم كارت هايي كه از قبل آماده شده و روي هركدام از آن ها كلماتي كه شامل نام شخصيت ها، برخي نقش ها و برخي عناصر موجود در قصه و همچنين كلمات بي ربط ديگر نوشته شده است، داده مي شود. مثلاٌ ممكن است براي بازسازي مابقي داستان چوپان دروغگو روي كارت ها كلمات ذيل نوشته شود:

كارت هاي گروه اول: گرگ، غول يك چشم، گوسفند، بلندگو، مردم و…

كارت هاي گروه دوم: سگ گله، ديوار، بالن، چوپان ، گوسفند چاقالو و…

به گروه سوم نيز تصاويري از وقايع قصه و همچنين تصاويري بي ربط با قصه داده مي شود. سپس از اعضاي گروه خواسته مي شود با توجه به كارت ها و يا تصاويري كه در دست دارند، پايان قصه را بازسازي كنند.

اگر ساختار قصه به درستي در ذهن مخاطبان نشانده شده باشدو كلمات وتصاوير به درستي انتخاب شده باشند، آن ها عناصر بي ربط را هم در چارچوب آن ساختار استفاده مي كنند و در خدمت قصه مي گيرند و پاياني نو براي قصه خلق مي كنند.

در اين طرح حس كنجكاوي مخاطب برانگيخته شده و در ذهنش سؤالات زيادي ايجاد مي شود. او سعي مي كند از زاويه ي ديد خود قصه را بازسازي كند و به دنياهاي جديدي قدم بگذارد او به صورت ناخود آگاه با بيان مسئله و فرضيه سازي آشنا مي شود زيرا با داده هايي كه در دست دارد پاياني فرضي براي قصه مي آفريند. از اين طريق مي توان به روحيات مخاطبان و اميال و خواسته هاي دروني آن ها، كه ممكن است در پاياني كه آفريده اند فرافكنده شده باشد، پي برد.

طرح ۲: بازآفريني مشاركتي يك قصه

اهداف: تقويت حس كنجكاوي و روحيه ي جستجوگري مخاطب، ايجاد امكان مديريت كردن حوادث قصه و رويارويي با پيشامدها و عواقب ناشي از آن ها، جسارت بخشيدن به مخاطب براي ايجاد تغييرات جدي در سلسله حوادث قصه و به طبع آن زندگي واقعي، آشنايي با عناصر قصه و ساختاري كه اين عناصر در چارچوب آن نظم مي پذيرند. آشنايي با نقش و تأثير زاويه ي ديد در ايجاد ساختار قصه، تقويت روحيه مشاركت گروه

قصه گو پس از زمينه چيني مناسب، كلِ قصه را براي مخاطبان تعريف مي كند. سپس از مخاطبان سه سوال مي پرسد ؛ اين سوالات با عبارتِ «چه اتفاقي مي افتاد اگر» شروع مي شوند. سؤالات از قبل به گونه اي آماده شده اند كه پاسخ به آن ها بتواند تغيير اساسي در سلسله وقايع قصه ايجاد كند و مخاطب را وادار كند قصه اي جديد بازآفريني كند. اين سوالات كه هر كدام بر روي يك كارت نوشته شده اند به مخاطبان كه به سه گروه تقسيم مي شوند داده مي شود و از هرگروه خواسته مي شود با توجه به محتواي سؤالي كه در اختيار دارند، مسير سلسله وقايع قصه را به دلخواه خود تغيير دهند. و قصه را بازآفريني كنند.

جمع‌بندي نهايي

قصه گويي صرفاٌ نبايد به عنوان فعاليتي سرگرم كننده محسوب شود كه به صورت جرياني يك طرفه، اطلاعاتي را از قصه گو به مخاطب منتقل نمايد، بلكه بايد فعاليتي دو جانبه تلقي شود كه درتعامل بين قصه گو ومخاطب شكل مي گيرد. و البته اين گونه تلقي از قصه گويي درگرو بكارگيري شيوه هاي خلاقانه ي ارايه ي قصه است كه با پررنگ كردن نقش مخاطب در اين فرايندِ دوجانبه حاصل مي شود؛ شيوه هاي خلاقانه اي كه به مثابه ي آزمايشگاهي براي كسب تجربه محسوب مي شوند و ارايه ي هر شيوه ممكن است در عمل خود منجر به كشف شيوه هاي جديد و خلاقانه تر شود.

محوريت اين طرح و طرح هاي مشابه ديگر همان گونه كه ذكر شد، بر پُررنگ سازي نقش مخاطب استوار است و به اين دو طرح محدود نمي گردد، و در آينده موارد مشابه آن كه كليت آن ها در مجموع يكي خواهد بود ارايه خواهد شد.

 


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۲۴ شهريور ۱۳۹۸ساعت: ۰۳:۲۹:۴۶ توسط:ZIBAMOHENNI موضوع:

قصه گويي خلاق براي كودكان، چه تأثيري دارد؟

در كشور ما به رغم وجود گنجينه هاي علم و معرفت و داستان‌ها و افسانه هاي زيبا و آموزنده، اوليا و مربيان بيشترين وقت خود را به مسائل آموزشي كودكان اختصاص مي دهند و دانش آموزان نيز در خانه و مدرسه بيشتر اوقات خود را صرف يادگيري هاي غير فعال كرده، ازسختي و خشك

در كشور ما به رغم وجود گنجينه هاي علم و معرفت و داستان‌ها و افسانه هاي زيبا و آموزنده، اوليا و مربيان بيشترين وقت خود را به مسائل آموزشي كودكان اختصاص مي دهند و دانش آموزان نيز در خانه و مدرسه بيشتر اوقات خود را صرف يادگيري هاي غير فعال كرده، ازسختي و خشكي دروس و اضطراب امتحان و نمره رنج مي برند.

بدين ترتيب اغلب اوليا و مربيان از هدف اصلي تعليم و تربيت كه پرورش انسان هاي خلاق، مبتكر و كارآمد است، بازمي مانند.

هدف از ذكر اين مطالب آشنايي اوليه با روش هاي قصه خواني و قصه گويي براي كودكان دبستاني است كه نقش بسزايي در رشد و شكوفايي خلاقيت در كودكان دارد.

ادبيات كودكان چيست؟
ادبيات كودكان شامل قصه، شعر، نمايش، افسانه و داستان است. ادبيات كودكان عبارت است از تلاشي هنرمندانه در قالب كلام، براي هدايت كودك به سوي رشد، با زبان و شيوه اي مناسب و در خور فهم او.

به بياني ديگر، ادبيات عبارت است از چگونگي تعبير و بيان احساسات، عواطف و افكار به وسيله ي كلمات در اشكال و صورت هاي گوناگون.

ادبيات، كودك را در همه ي اوقات زندگي پرورش مي دهد و باعث مسرت خاطر، وسعت تخيل و قوت تصور او مي شود و نيز نيروي ابتكار و ابداع به او مي بخشد.

داستان‌ها و اشعاري كه كودكان مي خوانند و مي شنوند اثري عميق در فكر و روحيه ي آنان مي گذارد و ايشان را براي رويارويي با مسائل رشد و معاشرت با ديگران آماده مي سازد و نيز در درك و فهم مشكلات زندگي آنان را ياري مي كند.

ادبيات كودك، به ويژه در زمينه هاي زبان آموزي و آموختن كلمات تازه به كودكان، نقش قاطعي دارد.

هدف هاي برنامه ي ادبيات كودكان در آموزش و پرورش دوره ي ابتدايي
1- كمك به پرورش قدرت بيان و عواطف و افكار كودكان.
2- تقويت و پرورش نيروي تخيل در كودكان.
3- تحريك قوه ي ابتكار و ابداع در كودكان.
4- ايجاد عشق و علاقه به ادبيات در كودكان.
در تعريف ادبيات كودكان مي توان گفت: مجموعه ي نوشته ها، سروده ها و گفتارهايي است كه از طرف بزرگسالان جامعه براي استفاده ي خردسالان فراهم مي آيد، يا خردسالان خود خالق آن هستند.
5- رشد اعتماد به نفس كودك و علاقه مند ساختن او به آزادي و عدالت اجتماعي.
6- برآورده كردن نيازهاي عاطفي كودك و آماده ساختن او براي دريافت پيام هاي اخلاقي و انساني و شهروندي خوب بودن.

تأثير قصه كودكان
داستان و قصه نقش بسيار مهمي در تكوين شخصيت كودك دارد. از طريق قصه ها و داستان هاي خوب، كودك به بسياري از ارزش هاي اخلاقي پي مي برد.

پايداري، شجاعت، نوع دوستي، اميدواري، آزادگي، جوانمردي، طرفداري از حق و حقيقت و استقامت در مقابل زور و ستم ارزش هايي هستند كه هسته ي مركزي بسياري از قصه ها و داستآن ها را تشكيل مي دهند.

پرورش حس زيبايي شناسي در كودك، متوجه ساختن كودك به دنيايي كه اطرافش را فرا گرفته، پرورش عادات مفيد در كودك، تشويق حس استقلال طلبي و خلاقيت كودك هدف هاي اصلي طرح قصه كودكانه هاي خوب براي كودكان است.

رغم وجود گنجينه هاي علم و معرفت و داستان‌ها و افسانه هاي زيبا و آموزنده،اوليا و مربيان بيشترين وقت خود را به مسائل آموزشي كودكان اختصاص مي دهند و دانش آموزان نيز در خانه و مدرسه بيشتر اوقات خود را صرف يادگيري هاي غير فعال كرده، ازسختي و خشكي دروس و اضطراب امتحان و نمره رنج مي برند.

بدين ترتيب اغلب اوليا و مربيان از هدف اصلي تعليم و تربيت كه پرورش انسان هاي خلاق، مبتكر و كارآمد است، بازمي مانند.

هدف از ذكر اين مطالب آشنايي اوليه با روش هاي قصه خواني و قصه گويي براي كودكان دبستاني است كه نقش بسزايي در رشد و شكوفايي خلاقيت در كودكان دارد.


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۲۴ شهريور ۱۳۹۸ساعت: ۰۳:۱۵:۳۹ توسط:ZIBAMOHENNI موضوع:

طرح هايي براي قصه گويي خلاق

در كشور ما به رغم وجود گنجينه هاي علم و معرفت و داستان‌ها و افسانه هاي زيبا و آموزنده، اوليا و مربيان بيشترين وقت خود را به مسائل آموزشي كودكان اختصاص مي دهند و دانش آموزان نيز در خانه و مدرسه بيشتر اوقات خود را صرف يادگيري هاي غير فعال كرده، ازسختي و خشك

در كشور ما به رغم وجود گنجينه هاي علم و معرفت و داستان‌ها و افسانه هاي زيبا و آموزنده، اوليا و مربيان بيشترين وقت خود را به مسائل آموزشي كودكان اختصاص مي دهند و دانش آموزان نيز در خانه و مدرسه بيشتر اوقات خود را صرف يادگيري هاي غير فعال كرده، ازسختي و خشكي دروس و اضطراب امتحان و نمره رنج مي برند.

بدين ترتيب اغلب اوليا و مربيان از هدف اصلي تعليم و تربيت كه پرورش انسان هاي خلاق، مبتكر و كارآمد است، بازمي مانند.

هدف از ذكر اين مطالب آشنايي اوليه با روش هاي قصه خواني و قصه گويي براي كودكان دبستاني است كه نقش بسزايي در رشد و شكوفايي خلاقيت در كودكان دارد.

ادبيات كودكان چيست؟
ادبيات كودكان شامل قصه، شعر، نمايش، افسانه و داستان است. ادبيات كودكان عبارت است از تلاشي هنرمندانه در قالب كلام، براي هدايت كودك به سوي رشد، با زبان و شيوه اي مناسب و در خور فهم او.

به بياني ديگر، ادبيات عبارت است از چگونگي تعبير و بيان احساسات، عواطف و افكار به وسيله ي كلمات در اشكال و صورت هاي گوناگون.

ادبيات، كودك را در همه ي اوقات زندگي پرورش مي دهد و باعث مسرت خاطر، وسعت تخيل و قوت تصور او مي شود و نيز نيروي ابتكار و ابداع به او مي بخشد.

داستان‌ها و اشعاري كه كودكان مي خوانند و مي شنوند اثري عميق در فكر و روحيه ي آنان مي گذارد و ايشان را براي رويارويي با مسائل رشد و معاشرت با ديگران آماده مي سازد و نيز در درك و فهم مشكلات زندگي آنان را ياري مي كند.

ادبيات كودك، به ويژه در زمينه هاي زبان آموزي و آموختن كلمات تازه به كودكان، نقش قاطعي دارد.

هدف هاي برنامه ي ادبيات كودكان در آموزش و پرورش دوره ي ابتدايي
1- كمك به پرورش قدرت بيان و عواطف و افكار كودكان.
2- تقويت و پرورش نيروي تخيل در كودكان.
3- تحريك قوه ي ابتكار و ابداع در كودكان.
4- ايجاد عشق و علاقه به ادبيات در كودكان.
در تعريف ادبيات كودكان مي توان گفت: مجموعه ي نوشته ها، سروده ها و گفتارهايي است كه از طرف بزرگسالان جامعه براي استفاده ي خردسالان فراهم مي آيد، يا خردسالان خود خالق آن هستند.
5- رشد اعتماد به نفس كودك و علاقه مند ساختن او به آزادي و عدالت اجتماعي.
6- برآورده كردن نيازهاي عاطفي كودك و آماده ساختن او براي دريافت پيام هاي اخلاقي و انساني و شهروندي خوب بودن.

تأثير قصه كودكان
داستان و قصه نقش بسيار مهمي در تكوين شخصيت كودك دارد. از طريق قصه ها و داستان هاي خوب، كودك به بسياري از ارزش هاي اخلاقي پي مي برد.

پايداري، شجاعت، نوع دوستي، اميدواري، آزادگي، جوانمردي، طرفداري از حق و حقيقت و استقامت در مقابل زور و ستم ارزش هايي هستند كه هسته ي مركزي بسياري از قصه ها و داستآن ها را تشكيل مي دهند.

پرورش حس زيبايي شناسي در كودك، متوجه ساختن كودك به دنيايي كه اطرافش را فرا گرفته، پرورش عادات مفيد در كودك، تشويق حس استقلال طلبي و خلاقيت كودك هدف هاي اصلي طرح قصه كودكانه هاي خوب براي كودكان است.

رغم وجود گنجينه هاي علم و معرفت و داستان‌ها و افسانه هاي زيبا و آموزنده،اوليا و مربيان بيشترين وقت خود را به مسائل آموزشي كودكان اختصاص مي دهند و دانش آموزان نيز در خانه و مدرسه بيشتر اوقات خود را صرف يادگيري هاي غير فعال كرده، ازسختي و خشكي دروس و اضطراب امتحان و نمره رنج مي برند.

بدين ترتيب اغلب اوليا و مربيان از هدف اصلي تعليم و تربيت كه پرورش انسان هاي خلاق، مبتكر و كارآمد است، بازمي مانند.

هدف از ذكر اين مطالب آشنايي اوليه با روش هاي قصه خواني و قصه گويي براي كودكان دبستاني است كه نقش بسزايي در رشد و شكوفايي خلاقيت در كودكان دارد.


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۲۴ شهريور ۱۳۹۸ساعت: ۰۳:۰۵:۴۸ توسط:ZIBAMOHENNI موضوع: